Az otthonról való dolgozásnak megvannak a maga előnyei, de a hátrányai is. Tényleg inkább már korlátoz minket, mint segít, ha otthonról dolgozunk? Széphelyi Noémivel és Tóth Zoltánnal, az UP Center közösségi iroda vezetőivel beszélgettünk.
– – –
A katások nagy része egyéni vállalkozó, sokan otthonról dolgoznak. Mi a baj ezzel?
Sz.N.:Az otthonról való dolgozásnak megvannak a maga előnyei. Nem kell utazással eltölteni az időt, így többet tudunk a vállalkozásunkkal foglalkozni. Ismerős, kényelmes és biztonságos a környezet. Teljesen a magunk urai tudunk lenni. Egy ideig tud ez működni, csak egy idő után kezd monoton és ingerszegény lenni. Még ha nagyon introvertáltak vagyunk is, az emberi interakció elkezd hiányozni, az, hogy meg tudjuk valakivel beszélni az ötleteinket, felmerülő problémáinkat. Ez nem is tudatosul azonnal bennünk.

T.Z.:Így van, nem is vesszük észre ennek a hatását azonnal, hanem ahogy telnek a hetek és hónapok, érezzük, hogy egyre kevésbé tudunk a munkára figyelni, demotiváltak leszünk, nem ritka esetben depressziósak is. És nem is feltétlenül tudjuk magunknak ezt megfogalmazni, csak azt kezdjük érezni, hogy már nem is élvezzük azt, amit hajdanán olyan nagy lelkesedéssel kezdtünk el csinálni.


Ebben egy coworking office, azaz közösségi iroda hogyan tud segíteni?
T.Z.: Már az nagy segítség, hogy lesz hova bejárnod. Alapból ad egy struktúrát az életednek, úgy, hogy a szabadságodból semmit nem kell feladnod. Lesz egy olyan környezet, ahova bemész, és azt látod, hogy mindenki más is keményen dolgozik, függetlenül attól, hogy designruha webáruháza van, marketing ügynöksége vagy épp blogger. Ez nagyon motiváló tud lenni. Akik ilyen irodába bejárnak dolgozni, mind proaktívak, jó szakemberek, nyitottak. Tudnak egymással beszélgetni, közösen ötletelni.

Sz.N.:A legtöbb visszajelzés, amit kaptunk a tagjainktól, hogy a produktivitásuk lényegesen megnőtt, sokkal fókuszáltabbak, mint amikor otthonról dolgoztak. Az is az előnye, hogy így a munka és a magánélet mind mentálisan, mind fizikailag szétválasztódik, így nemcsak több időt tudunk tölteni a barátainkkal, családunkkal, hanem minőségileg is jobban együtt tudunk lenni velük.

T.Z.: Valamint van még egy óriási előnye: minden infrastruktúrát megad neked, amit egy irodaház kínálna, töredék áron. Jó minőségű szélessávú internet, tárgyaló, extra monitor stb.

Szerintetek mennyire elterjedt ez manapság? Nem idegenkednek az emberek ettől?
Sz.N.: Az utóbbi években egyre inkább elterjedtek Budapesten is az ilyen típusú közösségi irodák. Ennek ellenére még mindig lehet érezni egy kicsit, hogy akik nem próbálták ki, és nem tapasztalták meg ennek az előnyét, ők fenntartásokkal kezelik az egész koncepciót. Mi pont emiatt vezettük be az ingyenes próbanapot, hogy kockázatmentesen tudják az érdeklődők kipróbálni, milyen is egy ilyen helyen dolgozni.

Ti miért éreztétek úgy, hogy szükség van még egy ilyen irodára? Nem volt már elég Budapesten?
T.Z.: Az egyik fő ok, hogy Budán nem volt ilyen iroda. Akik itt a környéken laktak, be kellett utazniuk a belvárosba, ha ilyen irodában szerettek volna dolgozni. Az UP center Buda egyik legforgalmasabb közlekedési pontjától, a Móricz Zsigmond körtértől mindössze pár perc sétára található. Így tömegközlekedéssel nagyon könnyen megközelíthető. Ez azért fontos, mert rengeteg időt tudnak megtakarítani az utazáson.

Sz.N.: Mi nagy hangsúlyt fektetünk a közösségépítésre. Célunk, hogy akik idejárnak, beszéljenek is egymással, osszák meg egymással tapasztalataikat. Ezért szervezünk rendezvényeket, programokat. Az UP-ban nagyon oldott a hangulat, nagyon jó közösség van.

Sz.N.: Továbbá szerettünk volna egy jól felszerelt irodát létrehozni. Rendelkezésre áll egy tárgyaló, ahol a tagok ügyfeleket tudnak fogadni nyugodt körülmények között, tényleg professzionális hatást keltve. Külön stúdiónk van, ahol audió és videó anyagokat tudnak felvenni stúdió minőségben. Legyen szó oktató videókról, vagy kisebb reklám videókról, amit utána Facebookra vagy Instagramra posztolnak. Lehetőség van rendezvényeket, előadásokat, meetupokat is szervezni nálunk.

Mit üzennél azoknak a katásoknak, akik otthonról dolgoznak, de ez az interjú felkeltette az érdeklődésüket?
Sz.N.: Jelentkezzetek az ingyenes próbanapunkra és gyertek, próbáljátok ki! Az a legbiztosabb, így lehet igazán átélni, mennyivel produktívabb tudsz lenni egy ilyen irodában, milyen motiváló tud lenni, amikor körülötted mind olyan emberek dolgoznak, akik hasonló cipőben járnak, mint te. Ha bármilyen kérdésed felmerül, nyugodtan keressetek meg minket.

– – – – – –
Amennyiben szeretnél jelentkezni az UP centerbe egy ingyenes próbanapra, a weboldalukon keresztül ezt meg tudod tenni:
https://www.upcenter.hu
– – – – – –

[szponzorált tartalom]

 
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal!
  Online számlázó programot keresel? Próbáld ki a Szamlazz.hu-t! Részletek »
---------------------------------
KATA Mesterkurzus online tanfolyamaink:
KATA adózás egyéni vállalkozóknak - Részletek »
KATA kötelezettségek, teendők és határidők - Részletek »
KATA egyéni vállalkozás létrehozása - Részletek »
KATA bevallás elkészítése - Részletek »
KATA szünetelése és újraindítása - Részletek »

További képzéseink:
Hogyan legyen nyugdíjam? - Imre Ádám - Részletek »
Írj sikeres ajánlatokat! - Molnár Szabolcs - Részletek »
Megbízási szerződés KATA egyéni vállalkozóknak (6 db szerződés mintával) - Részletek »
---------------------------------
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Nem szeretnél lemaradni a fontos határidőkről, hírekről és változásokról a KATA adózással kapcsolatban?

Nem szeretnél lemaradni a fontos határidőkről, hírekről és változásokról a KATA adózással kapcsolatban?

Íratkozz fel hírlevelünkre!

Sikeresen felíratkoztál a hírlevelünkre!