Korábbi cikkünkben kitértünk arra, hogy év végével érdemes ellenőrizni a NAV folyószámlánkat, hogy biztosan ne legyen 100.000 Ft feletti tartozásunk, mivel ebben az esetben kizárhatnak minket a KATÁ-ból. Ha nem tetted meg, akkor tekintsd meg videónkat, melyet a Facebook oldalunkra is kitettünk:

 

Arra viszont nem tértünk ki, hogy mi történik akkor, ha december 31-én mégis 100.000 Ft felett volt az adótartozásunk – főleg úgy, hogy már január van -, ugyanis korábban nagyon szigorú volt a szabályozás, hiszen a tartozás azonnali kizárást vont maga után. Szerencsére ma már ez nincs így, van lehetőségünk pótolni.

Ha volt tartozásunk, akkor számíthatunk arra, hogy a NAV kézbesíteni fog egy kizáró határozatot, azonban ennek jogerőre emelkedéséig még van lehetőségünk rendezni az adótartozásunkat. Ebben az esetben a NAV visszavonja a kizáró határozatot, és továbbra is maradhatunk KATÁ-sok.

Fontos azonban, hogy úgy készüljünk, hogy ekkor már nem lesz elég 100.000 Ft alá vinni az adótartozást, hanem a teljes összeget rendeznünk kell.
 

 

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal

 

Lakó Enikő

Lakó Enikő több mint 10 éves szakmai tapasztalattal rendelkező, mérlegképes könyvelő és adótanácsadó. A Nueva Könyvelő és Adótanácsadó Iroda társalapítója továbbá a katakonyveles.hu tulajdonosa és a katasleszek.hu szakmai koordinátora.

More Posts

  • 27
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Nem szeretnél lemaradni a fontos határidőkről, hírekről és változásokról a KATA adózással kapcsolatban?

Nem szeretnél lemaradni a fontos határidőkről, hírekről és változásokról a KATA adózással kapcsolatban?

Íratkozz fel hírlevelünkre!

Sikeresen felíratkoztál a hírlevelünkre!